Het FEESTJE is voorbij. Zaterdag 30 november hadden we de laatste voorstelling voor – alweer – een uitverkochte zaal.

FEESTJE is een reis geweest die een jaar geleden begon, toen Sandra Hartzema dit stuk selecteerde als haar afstudeervoorstelling. In de afgelopen twaalf maanden zijn 25 tot 30 mensen betrokken geweest bij deze productie, in zeer uiteenlopende rollen en functies. Mensen met zeer uiteenlopende karakters ook.

Als je samen theater maakt, smeed je een band. En dat is bij dit gezelschap ook gebeurd. Al die verschillende karakters, aanvankelijk voelde dat als los zand. Maar geleidelijk aan werden we een hecht team die een geweldige productie heeft neergezet.

Sandra Hartzema is al die tijd de motor gebleven van dit project. Als afstuderend regisseur wist ze de juiste mensen bij elkaar te krigen, tegenslagen te overwinnen, de (soms moeilijke) keuzes te maken, mensen te motiveren en te coachen en het beste in ze naar boven te halen.

Magie creëren gaat niet vanzelf. Het is meestal hard werken.

Op 29 november woonden de docenten van de opleiding “Regisseur Amateurtheater” de voorstelling bij – en beoordeelden Sandra positief. Onze kersverse regisseur rondde daarmee vijf jaar studie af aan een van de leukste opleidingen die Groningen rijk is.

We sluiten hiermee onze blog. We danken iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes. Tot ziens!

De voorstellingen zijn uitverkocht, er zijn helaas geen kaarten meer.

Regisseur Sandra Hartzema in concentratie op het podium, voor aanvang van een van de voorstellingen.