naam: Belinda van Duinen

woont in: Stad

beroep: informatiemanager bij een onderwijsinstelling

aantal jaren spelervaring: 7 jaar, sinds 2012.

waarom speel je mee in FEESTJE!? “Ik speel in dit stuk meerdere personages. Dat heb ik nog nooit gedaan, meestal heb ik één rol in een theaterproject. Dit is voor mij iets nieuws en een uitdaging. Het verhaal vind ik leuk. Daarnaast was ik gewoon weer eens toe aan acteren.”

Ga je weleens uit je dak? “Op de manier zoals we in FEESTJE doen met drank en drugs eigenlijk nooit. Maar ik ben van oorsprong Zuidafrikaans en een groot fan van het rugbyteam De Springbokken. Als die winnen dan kan ik best wel uit mijn dak gaan ja.”

Hoe denk je over eenzaamheid? “Ik maak me best zorgen. De wereld vereenzaamt. Mensen denken dat ze eenzaamheid kunnen oplossen met Facebook-vriendschappen. Maar persoonlijk contact met andere mensen wordt steeds minder. Veertig jaar geleden waren er nog geen pc’s en had men meer aandacht voor elkaar. Ik ben geboren in het dorpje Parys. Daar kent iedereen elkaar en loopt spontaan even bij elkaar binnen.”

Wil je een persoonlijk statement maken? “Het klinkt misschien wat ouderwets maar ik houd van normen en waarden. Ik zie dat steeds meer verloren gaan, ook in een stad als Groningen. Respecteer elkaar, help elkaar een beetje en wees een beetje vriendelijk, dat zou al heel wat helpen.”