naam:Charel Jager

woont in:Assen

beroep of studie:“Ik studeer in Groningen. Op het HBO volg ik de studie Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en aan de RUG de studie Biology. Daarnaast werk ik in de weekenden als huishoudster bij het GGZ in Assen.”

ervaring:“Ik dans al zo lang als ik me kan herinneren. Op mijn 4de ben ik bij een klein schooltje in Assen begonnen met kleuterballet. Maar toen ik 9 was, wist ik zeker dat ik klassiek ballet wilde dansen. Toen ben ik bij Balletschool Wanda Kuiper gaan dansen in Groningen. Als 9-jarig meisje 2x per week op en neer naar Groningen was eerst wel lastig, maar ik ben ontzettend blij dat ik de stap heb gezet en ik dans hier al vele jaren met plezier. Elke 2 jaar hebben we een balletvoorstelling vanuit de balletschool en dat is dan ook de enige podiumervaring die ik heb. In de zomervakantie probeer ik summerschool-lessen te volgen, o.a. van Summerdance Groningen waar we les krijgen van professionele dansers.”

wat is je grootste passie? “Mijn grootste passies zijn dansen en de natuur. Ik houd ontzettend veel van dieren en zet mij graag in om de natuur mooi te houden. Regelmatig wandel ik in natuurgebieden of ga ik naar lezingen om deze gebieden mooi te houden.”

waarom doe je mee met FEESTJE en wat vind je er tot nu toe van?“Nou, eigenlijk zou ik eerst niet meedoen. Elise, de choreograaf, is een vriendin die ik al jaren ken van de balletschool en zij vroeg mij om mee te dansen. Het leek mij ontzettend leuk, maar op dat moment liep ik stage in Leiden voor mijn studie. Daardoor was het voor mij niet mogelijk om mee te oefenen en kon ik dus niet meedoen. Ik ben echter wel betrokken gebleven door filmpjes te bekijken en naar verhalen over het stuk te luisteren en zo werd ik toch wel heel enthousiast. Begin november was ik klaar met mijn stage en heb ik gevraagd of ik alsnog mee kon doen. Gelukkig kon dat! En ik  heb er tot nu toe nog geen spijt van! Ik vind het stuk erg leuk en moet vaak erg lachen, dus het is fijn dat ik soms met mijn rug naar het publiek sta, zodat niemand dat ziet. Het bijzonderste vind ik het proces van het podium klaar maken van een theaterstuk en daar leer ik ook heel veel van. Ik merk ook dat ik een bepaalde gene verlies en dat ik dat ook kan gebruiken bij het dansen op de balletschool.”

ga je weleens uit je dak?“Jazeker, ik houd van feestjes: zowel de rustige met een kopje thee als lekker uitgaan in Groningen. Als student hoort het er ook een beetje bij, als je er tijd voor hebt. Ik hou van lekker dansen en zingen met vrienden in een kroeg of bar.”

wil je de lezers nog een boodschap meegeven?“Kom kijken naar FEESTJE! Het is anders en uniek en ontzettend leuk. En met het oog op de aankomende feestdagen, zoals Sinterklaas en Kerst: doe allemaal een beetje leuk tegen elkaar en probeer ook de standpunten van anderen te begrijpen. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, maar laten we het leuk houden. Het hoort immers een FEESTJE te zijn! :D”