naam: Elise Warmelink

woont in: Groningen

beroep: dansdocent

speelervaring: “Theaterervaring heel weinig, maar podiumervaring best wel wat: ik dans al sinds mijn 5e, heb in mijn jeugd behoorlijk wat uitvoeringen gedaan en ook tijdens mijn opleiding tot dansdocent in Tilburg.”

sinds wanneer ben je docent? “Ik ben vorig jaar afgestudeerd, en werk sinds kort als dansdocent bij scholen in Groningen, Assen en Warffum. Daarmee is mijn week wel gevuld.”

mijn grootste passie: “Het op anderen overdragen van wat ik kan. In mijn geval is dat als dansdocent met leerlingen in leeftijd variërend van 4 tot 35 jaar.”

Waarom doe je mee aan FEESTJE: “Iemand wees me op een oproep op FB. Ik kwam in gesprek met regisseur Sandra Hartzema en zij nodigde mij uit. Ik vind het een leuk project en ontzettend gaaf om te zien hoe verschillende podiumdisciplines hierin samenkomen.”

Ga je weleens uit je dak: “Jazeker, ik stap regelmatig in Stad, hou van een drankje en kan dan de hele nacht dansen. Maar het is wel iets minder dan vroeger hoor, haha.”

Heb je een goeie tip voor een danslokaal? “Dat is heel persoonlijk en het hangt ook af van met wie ik ben. Maar ik ben regelmatig te vinden in Warhol, Pakhuis en Shooters.”

Hoe denk je over eenzaamheid?  “Als ik het op mezelf betrek: ik voel me eenzaam als ik ver weg ben van familie en vrienden. Ik ben geboren in Feerwerd en bezoek graag regelmatig mijn ouders en vrienden hier in de omgeving.”

Wil je een persoonlijk statement maken? “Het taboe van “dansen is niet voor jongens” doorbreken! In een maatschappij waar steeds meer geaccepteerd wordt, blijft het raar voor jongens om te dansen (en dan vooral jazz, modern en ballet). Hier moet toch eens verandering in komen.”