naam: Isa Janse

danservaring: Ik ben vroeger begonnen met Streetdance. Dit vond ik heel leuk, maar wilde ook graag andere stijlen leren. Ik heb toen een paar jaar bij Lucia Marthas gedanst en ik heb een musical vooropleiding in Amsterdam gevolgd, waar ik ook danslessen kreeg. Momenteel dans ik bij de dansschool van Wanda Kuiper en bij The Urban Dance Center. 

theaterervaring: Ik heb toen ik jonger was lessen gevolgd bij theaterschool de Wonderboom en bij VRIJDAG. Vervolgens ben ik naar de vooropleiding van de Frank Sanders Akademie gegaan in Amsterdam, waar ik verschillende lessen omtrent theater gevolgd heb. Nu ben ik terug bij VRIJDAG, waar ik het enorm naar mijn zin heb. Ik heb hier verschillende cursussen en projecten gedaan. Van kleinkunst/cabaret tot het spelen in een containervoorstelling op Noorderzon, enzovoort. Naast mijn vaste lessen doe ik zo nu en dan ook andere losse projecten, bijvoorbeeld bij het NNTWEE. Ook heb ik ervaring als trainingsacteur, een heel interessant gebied waar het spelen en helpen van anderen samenkomt.

wat zijn je ambities?Ik wil mij graag zoveel mogelijk bezighouden met alles omtrent theater en ik zou hier dan ook heel graag mijn beroep van willen maken. Het zelf spelen spreekt mij enorm aan, maar ook het makerschap en het doceren vind ik heel interessant. Ik vind eigenlijk teveel aspecten leuk om er één te kiezen. Het liefst zou ik ze allemaal combineren, dat is dan ook mijn ambitie. 

wat is je grootste passie?Dat zijn er drie… Ik kan daar moeilijk tussen kiezen. Theater, dans en zang vind ik de leukste dingen om te doen en dat doe ik gelukkig ook vaak.

waarom doe je mee met FEESTJE en wat vind je er tot nu toe van? Elise (dansleider van FEESTJE) vroeg mij of ik mee wilde doen aan dit project. Ik vond het meteen heel leuk klinken en zei meteen ‘ja’. Tot nu toe heb ik daar nog geen spijt van, haha. 

wil je de lezers nog een boodschap meegeven? Laat nooit iemand anders je tegenhouden in het doen van de dingen die je het liefste doet. Mensen gaan je hoe dan ook beoordelen, dan kan je beter zelf wél tevreden zijn met wat je doet en waar je voor staat. Je eigen mening en die van de mensen die dichtbij je staan, zijn naar mijn idee het belangrijkste. Hier zag ik laatst een hele mooie quote over die me is bijgebleven, om het mee af te sluiten; “Be who you are and say what you feel, because those who mind don’t matter, and those who matter don’t mind”.