naam: Javier Torres Pazmino

woont in: Helpman, Stad

beroep: pensioenspecialist bij een pensioenadministratiekantoor.

aantal jaren spelervaring:  “ik heb 4 jaar acteerervaring, dit is mijn zesde project.”

wat is je grootste passie: “Reizen! Zowel om vakantie te vieren als om onbekende plekken te ontdekken. Dat heb ik van mijn moeder trouwens, die reist ook nog regelmatig. Zelf ga ik 4 à 5 keer per jaar weg. Mijn laatste reis was naar Libanon. Net voor daar rellen uitbraken trouwens. Toen ik er was, was het nog rustig.”

waarom speel je mee in FEESTJE!? “Het thema jaren-90 spreekt mij enorm aan. Ik ben opgegroeid in de jaren-90. Toen ik over dit project hoorde dacht ik gelijk: count me in! Ik heb auditie gedaan en werd aangenomen.”

Ga je weleens uit je dak? “Ik ging vroeger regelmatig stappen in Groningen. Tegenwoordig is het naast feestjes van het werk, ook feestjes in de kroeg en feestjes bij vrienden thuis.”

Hoe denk je over eenzaamheid? “Ik prijs mezelf gelukkig dat ik niet eenzaam ben. Ik ben in mijn leven omringd door fijne mensen, maar ik ben ook graag alleen. In mijn omgeving zie ik wel eenzame mensen, en dat vind ik best wel rot. Eenzaamheid is een taboe, maar ik wil zeggen: probeer er toch over te praten. Als je het bij andere mensen constateert, neem dan eens het initiatief. Wees niet bang om iemand de hand te reiken.”

Wil je een persoonlijk statement maken? “Geniet ook van de kleine dingen. Niet alles hoeft groot en luxe te zijn.”