woont in: Groningen

beroep: gastheer bij restaurant Weeva aan het Gedempte Zuiderdiep

speelervaring: “6 á 7 jaar. Ik ben begonnen bij de Grunneger Sproak en speelde dus eerst in de Groningse taal. Ik ben niet zo fanatieke dialect-spreker hoor, maar mijn familie komt uit Bedum dus ik kan het wel.”

mijn grootste passie: “gelukkig zijn en andere mensen gelukkig maken.”

je bent dus eigenlijk een dienaar? “klopt, ik vind het leuk om mensen in de watten te leggen en daar geniet ik zelf ook van.”

Waarom doe je mee aan FEESTJE? “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Die heb ik bij FEESTJE wel gevonden, haha. Ik vind het heel verrassend wat we allemaal doen, en een hele leuke club mensen bij elkaar. Heel veel verschillende types maar we werken goed samen.”

Hoe denk je over eenzaamheid?  “Die vraag houdt me weleens bezig. Ik zou zelf niet eenzaam willen zijn en ik zorg er ook voor dat ik niet in zo’n situatie terecht kom. Eenzaam zijn is niet hetzelfde als alleen zijn, maar als je alleenstaand bent kan de eenzaamheid er wel insluipen.”

Heb je een oplossing voor eenzame mensen? “Ik zou zeggen, probeer contacten te leggen en te onderhouden. Er zijn best mogelijkheden om als alleenstaande de deur uit te gaan. Bij Weeva bijvoorbeeld hebben we een stamtafel waar mensen vaak in hun eentje komen dineren en daar ontstaan dan vaak onderling gesprekken.”

Wil je een persoonlijk statement maken? “Wees gelukkig met wat je hebt!”