naam: Maureen Poort

woont in: “Zuidwolde: een klein, knus dorpje vlakbij de stad.”

beroep of studie: “Ik ben sinds augustus de trotse eigenaresse van Tekstbureau Hieperdetyp en ik werk als boekverkoopster bij boekhandel Van der Velde aan het Aa-kerkhof. Maar nog maar een jaar geleden studeerde ik Nederlands (bachelor Nederlandse Taal en Cultuur, master Neerlandistiek) aan de Rijksuniversiteit van Groningen.”

danservaring: “Ik dans al vanaf mijn zesde bij Balletschool Wanda Kuiper: eerst alleen klassiek ballet, maar inmiddels ook modern en show. Met vier lessen per week en een heleboel lieve docenten en vriendinnen om het dansplezier mee te delen, voelt de balletschool als mijn tweede thuis.”

theaterervaring: “Ik heb in 2015 gedanst in ‘Vogelvlucht’ van de PeerGroup, maar echt speelervaring heb ik niet. Dat ik in dit stuk met sterke gezichtsuitdrukkingen moet werken vind ik dus best lastig!”

Wat zijn je ambities? “Ik zou heel graag een kinderboek willen schrijven.”

Wat is je grootste passie? “Dansen! Ik doe niets liever.”

Waarom doe je mee met FEESTJE en wat vind je er tot nu toe van? “Ik werd gevraagd door Elise (Warmelink) en zei eigenlijk meteen ‘ja’, zonder te weten waar het stuk over ging. Toen ik het voor het eerst zag, moest ik eerlijk gezegd even wennen aan de stijl – het is natuurlijk heel anders dan klassiek toneel – maar inmiddels vind ik het erg leuk! Bovendien is de sfeer goed, vind ik de acteurs stuk voor stuk talenten en zijn de choreografieën van Elise prachtig!”