naam: Merel Kotterer

woont in: Stad

beroep: Voorlichter/trainer

aantal jaren spelervaring: 2 jaar

wat is je grootste passie? “Theater, in al z’n facetten!”

waarom speel je mee in FEESTJE!? “Twee jaar geleden kwam ik toevallig, via via, in contact met toneel/theater. Ik werkte toen een week samen met Veerle van Overloop en het was net of ik een groot stuk van mezelf terugvond.  En ik wist niet eens dat ik dat überhaupt kwijt was. Aan het eind van die week deed ik mezelf een belofte; dat ik ‘alles te weten wilde komen van theater, wat los en vast zat’. En zo startte mijn toneelavontuur. Op dit moment dus bij Feestje!?, met voor mij veel nieuwe dingen. De eerste keer echt auditie doen, verschillende rollen in een stuk spelen, en voor het eerst echt speltechnisch aanwijzingen krijgen. Ik geniet er met volle teugen van!

Ga je weleens uit je dak? “Dat hangt er nogal vanaf wat je met ‘uit je dak gaan’ bedoelt ;-)”

Hoe denk je over eenzaamheid? “Eenzaamheid is een groot probleem. En steeds groter wordend ook. De prestatiegerichte maatschappij heeft daar een groot aandeel in naar mijn idee. Zodra je niet optimaal mee kunt komen, om welke reden dan ook, dan val je buiten de boot. Zowel economisch, als sociaal. Met alle harde oordelen die daar tegenwoordig bij horen en die zich via sociale media razendsnel verspreiden. Eerlijk zijn wordt, mede daardoor, steeds lastiger. Iedereen toont een zo goed mogelijk plaatje van zichzelf, onder die enorme sociale druk.

Maar wat nou als dat plaatje even niet zo goed is? Of misschien zelfs wel voor langere tijd? Durven we dan nog wat te zeggen? En durven we het te blijven herhalen net zolang als dat nodig is?

En aan de andere kant; durven we de pijn van een ander nog onder ogen te zien? Zijn we nog in staat om die pijn te verdragen? Kunnen we nog echt naast een ander gaan staan, zonder oordeel? Er zijn?

Zomaar wat overdenkingen. Ik denk dat we onszelf veel meer van dit soort vragen moeten stellen. Eerlijk naar onszelf moeten durven blijven kijken en met name daarover moeten blijven communiceren.”

Wil je een persoonlijk statement maken? “Kijk eens wat verder dan de buitenkant.”