Ron Akkerman, al vijftien jaar actief in de theaterscene, als acteur, regisseur, technicus. De onfortuinlijke Groninger werd enkele jaren geleden getroffen door ziekte waardoor hij doof is. Maar bij FEESTJE levert hij een fenomenale prestatie met acteerwerk van de bovenste plank. Na lang aandringen was hij bereid tot een – schriftelijk – interview.

naam: Ron Akkerman

woont in: Groningen

beroep: afgekeurde dove huisvader

aantal jaren spelervaring: 15 jaar

waarom speel je mee in FEESTJE!? “Ik ben gevraagd door de regisseur.”

Ga je weleens uit je dak? “n.v.t., want ik heb geen dak.”

Hoe denk je over eenzaamheid? “De personages in dit bijzondere stuk van Don Duyns leiden vooral aan geestelijke eenzaamheid. Het contact met zichzelf en de wereld om hen heen zijn ze kwijt. Of zoals Het Goede Doel al zong: Duizend vrienden; toch alleen. Of het nog goed komt met deze mensen? Ik ben bang van niet.”

En als je in plaats daarvan gewoon eenzaam gaat zitten zijn? “Er is een verschil tussen eenzaamheid en alleen zijn. Alleen zijn kan iets zeer prettigs zijn. Gedwongen alleen zijn, leidt tot eenzaamheid.”

Wil je een persoonlijk statement maken?  “Nee…. en met dit nee doe ik het dus toch….  nou ja, dat krijg je met zo’n dwingende vraagstelling.”